ondernemingsplan

Slogan van je site

Voorbeeld ondernemingsplan

Je gebruikt een voorbeeld ondernemingsplan om een vliegende start te maken met je eigen bedrijf. Een goed voorbeeld helpt je op weg door te laten zien hoe een goed ondernemingsplan is opgebouwd. Je ziet snel welke hoofdstukken je kan gebruiken voor je eigen ondernemingsplan. Je bespaart veel tijd door het gebruiken van een voorbeeld ondernemingsplan.

Tips ondernemingsplan

Je kan wel wat tips gebruiken voor je ondernemingsplan. Doe je voordeel met de volgende tips. Bijvoorbeeld neem een periode om goed over je businessplan na te denken en maak er geen haastwerk van. Werk gestructureerd je onderzoek uit. Wees eerlijk in wat je goed ligt en wat je minder kunt. Verzamel hulp van ondernemer uit je netwerk om je ondernemingsplan te checken. Hou ook het doel voor ogen. Je past de boodschap hierop aan.

Pitchdeck template

In een pitch deck presenteer je op bondige wijze je start-up aan bijvoorbeeld investeerders. Een pitch deck is een voorwaarde voor elke beginnende ondernemer die investering gaat ophalen. Vroeger begon je met een lege powerpoint als je een pitch deck ging maken. De snelste start maak je met behulp van een uitgewerkt voorbeeld pitch deck en pitch deck template die je gemakkelijk kan vullen. Je maakt een vliegende start aan de hand van een invulmodel of template voor je pitch deck waarin je simpel je eigen informatie vult. Je start op een overtuigende wijze met behulp van een compleet template voor je pitchdeck waarbij de volledige noodzakelijke hoofdstukken al zijn opgemaakt.

Ondernemingsplan

Veel startende ondernemers worstelen met het maken van een bedrijfsplan. Vaak schrijft je dit document als ondernemer ook maar één keer in je leven. Toch is een overtuigend ondernemingsplan is de basis van ieder succesvol bedrijf. Niet zo gek, een zorgvuldige voorbereiding geeft je voorsprong.

Ondernemingsplan template

Je gaat voortvarend van start met een ondernemingsplan template. Alle essentiele hoofdstukken zijn opgenomen in dit template. Dit is een presentatie van de kwaliteiten van jou als ondernemer, het onderscheidend vermogen van je bedrijf en het financiele gedeelte. Je kunt ook denken aan een marketingplan, confrontatiematrix en een SWOT analyse. Ook een uiteenzetting over je missie en visie en unique selling points in de praktijk staan in dit plan. Ook de financiele gegevens zoals een liquiditeits- en exploitatieprognose, openingsbalans en investeringsplan zijn hier onderdeel van. Kies daarom verstandig voor een ondernemingsplan template en bespaar tijd.

Financieel Plan

Een financieel plan geeft je helderheid over alle cijfers voor je bedrijf. Het is duidelijk wat alle targets zijn die je moet halen. Waar ligt je break even punt? Hoeveel omzet moet je draaien in het eerste jaar? Je krijgt overzicht met behulp van een financieel plan. Je financiele plan kent een aantal vaste onderdelen. Dit is onder andere uit een exploitatiebegroting, openingsbalans, financieringsplan en een financieringsverzoek.

Ondernemer

Jij als ondernemer bent de belangrijkste factor in je bedrijf. Je kwaliteiten moeten goed naar voren komen in een bedrijfsplan. Je vertelt waar je sterke punten liggen maar ook wat je van nature minder ligt. Beschrijf hier vooral de waarheid. Zoek hulp voor de werkzaamheden die je minder goed doet. Je kunt hier je voordeel uit halen. Het hoofdstuk in je ondernemingsplan van de ondernemer gaat over jou als persoon achter het bedrijf.

Uurtarief berekenen

Je eigen uurtarief bepalen: hoe doet je dat? Als je als zelfstandige of freelancer aan de slag gaat is het goed om een juist uurtarief met je opdrachtgever af te spreken. Het berekenen van je uurtarief is erg belangrijk zodat je voldoende concurrerend blijft maar toch voldoende aan het einde van de maand kan overhouden.